Kari Yu!-geslaagden ontvangen certificaat
18 Jun 2015, 09:56
foto
Bij de opening van de Job Fair. (Foto: Kari Yu!)


De jongeren uit Paramaribo en Wanica die hebben deelgenomen aan het Youth to Youth (Y2Y) programma van de Pan American Development Foundation (PADF) hebben hun certificaat ontvangen. Naast de 52 werkzoekende jongeren hebben ook 9 jongeren die een eigen bedrijf zullen starten hun certificaat in ontvangst genomen voor hun deelname aan de Kari Yu! ondernemerschapstraining.

Het Youth to Youth programma traint jonge leiders uit diverse buurten van Suriname om het werkloosheidsprobleem van risicojongeren in de wijken aan te pakken. Zij worden gecoacht in het vinden en behouden van een baan. Youth to Youth (Y2Y) Facilitators, zijn door Kari Yu! getraind om Basic Life Skills trainingen en sollicitatietrainingen te verzorgen aan voortijdige schoolverlaters, in de leeftijd van 15-24 jaar. In het follow-up traject worden de jongeren door de Y2Y Career Counselor gedurende drie maanden begeleid, zodat ze hun werk behouden en zich verder ontwikkelen.

De minister van Onderwijs, Ashwin Adhin, is blij met het programma, dat hij ziet als een aanvulling op het beleid van zijn ministerie. Derryl Boetoe, Youth advisor van PADF, gaf aan dat het creëren van banen voor jongeren geen gunst is van de overheid, private sector en de samenleving, maar een plicht is van een ieder.

De certificaatuitreiking is afgesloten met een mini-banenbeurs, waarbij de geslaagde jongeren zich konden presenteren en in contact kwamen met bedrijven die plaatsingsmogelijkheden bieden. Het geheel is mede gesponsord door het ministerie van Arbeid, zegt de organisatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May