Raymond Sapoen voor 11 uur uitgenodigd door NDP
17 Jun 2015, 00:01
foto
Dit bord hangt nog in het partijgebouw van Pertjajah Luhur.


Raymond Sapoen, die een zelfstandige fractie zal vormen in De Nationale Assemblee, is woensdag voor 11 uur uitgenodigd door de NDP-voorzitter Desi Bouterse. De informatie-bijeenkomsten worden vandaag voortgezet. Om 10 uur is Pertjajah Luhur, onder leiding van Paul Somohardjo uitgenodigd.

De tweede ronde van informatiegesprekken vindt vandaag plaats. De partijen waarmee maandag was gesproken, worden nog een keer geraadpleegd. De eerste aftastende gesprekken zijn constructief verlopen. Er is gesproken met de VHP, ABOP, NPS, BEP, DOE en PALU. Bouterse heeft besloten om met alle partijen die zetels hebben vergaard tijdens de verkiezingen, te praten. Hun zienswijze over de toekomst van Suriname is een van de zaken die aan de orde is gekomen tijdens de besprekingen.

Alle partijen hebben aangegeven een constructieve bijdrage te willen leveren aan de ontwikkeling van Suriname. De programma's en visie van de partijen worden getoetst aan het verkiezingsprogramma van de NDP. Vandaag zullen de gesprekken iets concreter worden. Uit deze ronde van gesprekken zal blijken welke partijen in aanmerking komen voor samenwerking. Verder zal nagegaan worden hoe over nationale vraagstukken consensus kan worden bereikt. Verwacht wordt dat vanuit de oppositiebanken ook een positieve bijdrage zal worden geleverd voor de ontwikkeling van Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May