Ministers moeten bezuinigen; overheidsuitgaven te hoog
16 Jun 2015, 06:08
foto
Minister Andy Rusland vraagt zijn collega's om zich strak te houden aan de begrotingsdiscipline.


President Desi Bouterse heeft tijdens een regeringsvergadering maandag de ministers op het hart gedrukt om te bezuinigen. Nagegaan moet worden waar er besnoeid moet worden. De overheidsuitgaven zijn te hoog, terwijl de inkomsten zijn verminderd door de tegenvallende prijzen van olie en goud.

De ministers moeten zorgen voor verminderen van overuren, telefoonkosten, brandstof en dienstreizen. Alleen dringende benodigdheden zullen worden aangeschaft. Alle uitgaven zullen onder de loep worden genomen. De afgelopen maanden zijn de uitgaven drastisch verhoogd. Het is volgens de president nodig om te bezuinigen. Alleen met toestemming van de president, vicepresident en minister van Financiën mogen dienstreizen worden ondernomen.

Minister Rusland heeft zijn collega's schriftelijk aangegeven dat mogelijk tekort zal ontstaan op de rekening 'Lonen en salarissen' in dit begrotingsjaar. "Aan u wordt de medewerking gevraagd om erop toe te zien dat voor de resterende maanden van het jaar binnen de kostengroep 'Personeelskosten', de uitgaven op basis van prioriteitsstelling worden gealloceerd". Dit moet zodanig gebeuren dat er geen tekort ontstaat op de begroting voor de uitbetaling van lonen en salarissen in de loop van dit jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May