PALU stelt zich bescheiden op
16 Jun 2015, 00:53
foto
Jim Hok staat journalisten te woord. Achter hem ondervoorzitter Henk Ramnandanlal. (Beeld: René Gompers)


PALU stelt zich bescheiden op en vindt dat de Nationale Democratische Partij (NDP) aan zet is. Ook het tweede gesprek dat maandag is gevoerd met de top van de paarse partij, was aftastend. Voorzitter Jim Hok zei aan journalisten dat zijn partij zich op het standpunt stelt dat NDP de verkiezingen gewonnen heeft. Op grond daarvan zal meegewerkt worden om de president en vicepresident in De Nationale Assemblee te kiezen.

De onenigheid in Coronie tussen de NDP en PALU, is uitgesproken. Winston Lackin, woordvoerder van de NDP, zei op een persconferentie maandagavond dat met PALU een historische band is. Er is bijkans een uur gesproken met deze partij. Ook met DOE was het onderhoud langer dan 50 minuten, terwijl overige partijen een half uur binnen waren. Lackin zei dat Bouterse erevoorzitter is van PALU. Historisch hebben beide partijen dezelfde ideologie.

Hok merkt op dat nagenoeg alle partijen tijdens de verkiezingscampagne met elkaar overhoop lagen. De periode is nu afgesloten. De PALU-voorzitter stelde dat het volk gesproken heeft en zijn partij één zetel heeft gekregen. "Wij hadden een groter mandaat verwacht, maar dat hebben wij niet gekregen. Daarom zijn wij terughoudend", zei Hok. Hij heeft samen met ondervoorzitter Henk Ramnandanlal het gesprek gevoerd met de NDP-top.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May