NDP vervolgt gesprekken; ook met PL en Sapoen
15 Jun 2015, 21:21
foto
Het team van de NDP tijdens de informatiegesprekken. Van links naar rechts: Errol Alibux, Jules Wijdenbosch, voorzitter Desi Bouterse, Winston Lackin, André Misiekaba en Faizal Abdoelghafoer. (Foto: René Gompers)


Informateur van het nieuwe kabinet, NDP-voorzitter Desi Bouterse, praat woensdag met Pertjajah Luhur en ook apart met Raymond Sapoen die een eigen fractie zal vormen in De Nationale Assemblee. Woensdag wordt ook gesproken met alle partijen die vandaag al een onderhoud hebben gehad. Hierna zal overgegaan worden tot de formatie van de nieuwe regering.

Bouterse noemde de gesprekken die vandaag gevoerd zijn met VHP, ABOP, NPS, BEP, DOE en PALU constructief en openhartig. Iedereen heeft zich coöperatief opgesteld en wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land. Sommigen zullen dat doen vanuit de oppositiebanken. Bouterse gaf aan dat het gaat om nationale issues die besproken zijn. Hij benadrukte dat ervoor gekozen is om alle partijen die een zetel behaald hebben te betrekken bij de informatieronde, want zij hebben kiezers achter zich. Toen de NDP in 2005 bij de verkiezingen 15 zetels had veroverd, is de mening van de partij niet gevraagd. Bouterse zegt met deze werkwijze opvoedend bezig te zijn en het goede voorbeeld te geven.

Nadat Bouterse een statement gegeven had na de besprekingen, ging woordvoerder Winston Lackin in op de vragen. Lackin legde uit dat geen enkele partij zonder meer ervan uit kan gaan dat er vanzelfsprekend samengewerkt wordt. Hij doelde op de ABOP die duidelijk teleurgesteld gereageerd heeft. De samenwerking zal geschieden op basis van issues. De ABOP had geen partijprogramma of visie op papier gesteld. De partij wordt alsnog in de gelegenheid hiertoe gesteld.

Lackin verwacht dat na woensdag het duidelijk is met wie een nieuwe coalitie zal worden gevormd. Dan zal invulling worden gegeven aan de formatie van de nieuwe regering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May