Brunswijk: Ik heb niet gehoord of we gaan samenwerken
15 Jun 2015, 15:44
foto
De delegatie van ABOP, onder leiding van Ronnie Brunswijk, op weg naar de bespreking met de NDP. (Foto's: Raoul Lith)


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk laat duidelijk merken dat hij niet heeft gehoord wat hij wilde horen. "Ik wil weten of we samen gaan werken. Dat heb ik niet gehoord. Ik ben helemaal niet tevreden. Mi na wan snel snel man. Mi wani yere direct", zei de voorzitter van de gele partij na afloop van de bespreking met de NDP-delegatie onder leiding van president Desi Bouterse. Ook deze partij bleef een half uur binnen.

Brunswijk zei dat er nog een tweede ronde zal komen. Hij stelde tegenover journalisten dat mensen willen horen of de NDP en de ABOP gaan samenwerken. Dat wilde hij ook horen van de president. Hij schoof zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Brunswijk zei dat hij natuurlijk in zal gaan op een tweede uitnodiging, want hij wil graag samenwerken met de NDP.

Adviseur Eddy Jozefzoon zegt wel tevreden te zijn met het onderhoud. Het ging om informatie uitwisselen, legt hij uit. De president heeft aangegeven wat de bedoeling is van het gesprek. Jozefzoon wijst er op dat de NDP en ABOP vijf jaar samengewerkt hebben. Partijen kennen elkaar. Hij heeft respect voor het pad dat de NDP uitgestippeld heeft. ABOP heeft gevraagd om de inzichten van de partij over het te voeren beleid in een notitie vast te leggen. Dit zal binnen een paar dagen gestuurd worden naar de NDP. De delegatie van de ABOP bestond verder ook uit ondervoorzitter Marinus Cambiel.

De derde partij die op bezoek gaat bij de president, is de NPS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May