Santokhi: Gesprek met Bouterse is 'constructief'
15 Jun 2015, 14:52
foto
NDP-voorzitter, Desi Bouterse verwelkomt VHP-leider Chan Santokhi. (Foto: Kabinet van de President)


VHP-voorzitter Chan Santokhi noemt het gesprek met de NDP, onder leiding van president Desi Bouterse 'constructief en positief'. Het onderhoud duurde een half uur. Naast Bouterse zaten ook aan Jules Wijdenbosch, Errol Alibux, André Misiekaba, Winston Lackin en Faizal Abdoelgafhoer. Van de VHP-delegatie maakten de bestuursleden Mahinder Rathipal en Riad Nurmohamed ook deel.

Santokhi en Rathipal wilden niet veel kwijt over de bespreking. Zij gaven aan dat het om een informatief gesprek ging. Er komen meer gespreksronden. Rathipal antwoordde op een vraag niks gemerkt te hebben van enige animositeit. Hij haalde aan dat er over en weer opmerkingen zijn gemaakt tijdens de verkiezingscampagne.

De NDP en VHP hebben afgesproken geen inhoudelijke mededelingen te doen. Santokhi verwees voor andere vragen naar Bouterse, die de gastheer is. De VHP-voorzitter zei dat het gesprek goed aanvoelde. Het ging om een oriëntatiegesprek. Rathipal voegde er aan toe dat de VHP zich constructief zal opstellen. Het is nog te vroeg om de vraag te beantwoorden of de oranjepartij zal meewerken om de president in De Nationale Assemblee te kiezen.

De volgende partij waarmee straks gesproken wordt, is de Alternatieve Combinatie. De delegatie onder leiding van Ronnie Brunswijk is intussen al aangekomen bij het Perscentrum van het kabinet van de president.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May