Vrouwen ook kwetsbaar voor hart- en vaatziekten
13 Jun 2015, 20:03
foto
Cardioloog Meredith Sedney houdt een inleiding in de vergaderzaal van het LMSZN.


Veel vrouwen stonden met hun oren te klapperen toen ze hoorden dat zij kwetsbaarder zijn dan mannen als het gaat om hart- en vaatziekten. De cardioloog Meredith Sedney hield een inleiding over dit onderwerp in het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (LMSZN). Deze activiteit werd gehouden door Quota International of Suriname.

Voorzitter Claudine Gajadien van Quota vindt het belangrijk dat vrouwen bewust worden gemaakt over deze hart- en vaatziekten, doodsoorzaak nummer 1. Door voorlichting te geven, kan er preventief worden opgetreden. Er werd een film vertoond over hart- en vaatziekten. Hierdoor konden de vrouwen een beter inzicht krijgen.

Winifred Giershoven, commissievoorzitter 'Heart for Women' gaf aan dat de cardioloog Sedney naar Nickerie is uitgenodigd om de informatie te verschaffen aan de dames. Sedney vond het heel fijn om haar kennis te mogen delen. Vooral de interactieve manier waarop de activiteit is verlopen, heeft zij als prettig ervaren. Nu de dames meer informatie hebben, kunnen ze beter opletten wanneer bepaalde symptomen zich voordoen. De organisatie is heel tevreden over de activiteit en de medewerking die ze heeft gekregen van het LMSZN. Nu al wordt er gedacht aan een vervolgactiviteit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May