Vaco geeft boek uit over 'Slangen in Suriname'
13 Jun 2015, 13:57
foto


Vaco presenteert een fraai geïllustreerd boek over Slangen in Suriname. In de 280 pagina's worden 70 slangensoorten op begrijpelijke manier beschreven. Hierdoor is het boek bij uitstek geschikt voor de leek die meer te weten wil komen over de slang die in de tuin of in het bos voorkomt. In het full color boek zijn er meer dan 230 foto's opgenomen.

Of een slang al dan niet giftig is, maximale lengte, voorkomende kleurvariëteiten, leefgebied, houding bij dreiging en de voortplanting worden in het boek beschreven. Ook wordt er aandacht besteed aan de verschillende namen waaronder zij bekend zijn. Er wordt informatie gegeven over de families waartoe zij behoren. In het boek wordt er ook ‘Eerste hulp bij slangenbeten’ en een index met Nederlandse, Surinaamse, Engelse en Latijnse namen gegeven.

De auteur is Bert Abuys, gepensioneerd militair van het Koninkrijk der Nederlanden. Gedurende de jaren 1959-1970 werd hij drie keer voor langere tijd naar Suriname uitgezonden. Vanwege zijn functie bij de TRIS was hij regelmatig in het bos en door zijn groeiende interesse begon hij zo veel mogelijk slangen te registreren. Hij publiceerde vele artikelen over de slangen van Suriname in het blad Litteratura Serpentium , wat hem internationale naamsbekendheid opleverde.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May