Peuters leren over gevaar van spelen met vuur
12 Jun 2015, 20:57
foto
Peuters van verschillende overheidscrèches luisteren naar de brandweervoorlichter.


Peuters van overheidscrèches hebben geleerd dat ze niet met lucifers en aanstekers mogen spelen. Dit is heel gevaarlijk, vertelde brandweer voorlichter Armando Djosetro aan ruim 170 kinderen in ‘Ons Huis’. Hij illustreerde met foto’s hoe een jongen die met een aansteker speelde, brand veroorzaakte. Het huis met alles erin brandde volledig af.

De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft vrijdag een voorlichtingsdag gehouden. Aan de afdeling Brandpreventie van het Korps Brandweer Suriname (KBS) is gevraagd om de peuters voorlichting te geven. Het komt vaak voor dat er brand ontstaat omdat kinderen met vuur spelen.

Medewerkers van KBS hebben filmpjes vertoond, waarna via vraag en antwoord de kinderen actief hebben meegedaan. Djosetro zegt aan Starnieuws dat hij op een speelse wijze de voorlichting overbrengt. Hij legt uit dat veel kleur en foto’s worden gebruikt om de aandacht van de kinderen vast te houden. “Met foto’s en leuke activiteiten waarmee ze zich dagelijks bezig houden, probeer ik ze de informatie bij te brengen”. Djosetro zegt dat het veel voorkomt dat kinderen met vuur spelen, waardoor er brand ontstaat. Daarom vormen zij een belangrijke doelgroep van de afdeling Preventie. Aan de hand van de reacties van de peuters, is te merken dat ze de boodschap begrepen hebben. Het nummer 110 is ook doorgegeven aan de kinderen.

Directeur van SBEC, Felicia van Kooten, zegt dat het doel van deze dag is om de kinderen bewust te maken van de gevaren van het spelen met vuur. “Het zijn kinderen van 3 en 4 jaar. Het is dus hun laatste jaar bij de crèches en voordat ze doorstromen willen wij ze deze informatie meegeven”, zegt ze.

Fidesha Djemesi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May