Niven G. belandt na gevangenisstraf weer in politiecel
11 Jun 2015, 15:37
foto
Niven G.


Twee en een half jaar achter de tralies heeft Niven G. niet van het criminele pad kunnen afhouden. Hij is nauwelijks uit de gevangenis of hij heeft zich weer schuldig gemaakt aan oplichting. Inspecteur Drohpatie Ramkhelawan bevestigt tegenover Starnieuws dat het om een notoire oplichter gaat. Hij gebruikt verschillende namen om mensen op te lichten. De politie heeft hem kunnen aanhouden.

Niven G. had van zestien seniorenburgers sieraden afhandig gemaakt. Rechter Sieglien Wijnhard veroordeelde hem in april 2013 tot twee en een half jaar cel met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De man hield de slachtoffers een mooi verhaaltje voor, pakte een taxi en reed met hen naar een juwelier. Het juweel zou hij zogenaamd na laten maken, maar verdween ermee.

Wijnhard merkte op dat Niven G. het vertrouwen van seniorenburgers heeft geschaad. Daarnaast had hij gemikt op oudere personen die juist hulp nodig hadden. De zestien benadeelden hebben elk een aangifte tegen hem gedaan. Een deel ervan heeft Niven G. positief herkend. Raadsman Hedley Derby stelde dat zijn cliënt deskundige begeleiding van een psychiater nodig heeft. Hij heeft in het verleden in het leger gediend.

De politie vraagt personen die menen slachtoffer te zijn van Niven G., zich te begeven naar het politie bureau Nieuwe Haven. Bij de afdeling Kapitale Delicten kan aangifte worden gedaan tegen de verdachte.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May