Medische staf ’s Lands Hospitaal ondersteunt directeur
09 Oct 2010, 20:00
foto


De medische staf van ’s Lands Hospitaal ondersteunt de directeur in de kwestie rond de internist Vinodh Nannan Panday. In een verklaring wordt benadrukt dat diverse stappen ondernomen zijn in de afgelopen jaren om de situatie in het ziekenhuis te verbeteren. Er zijn door patiënten en de arts Asha Mungra (voorzitter van Unie van Surinaamse Vrouwen) petities ingediend over deze kwestie. Vanaf vandaag is een documentaire te zien, waarin patiënten hun mening geven over het niet verlengen van het contract met de internist.

De medische staf wijst erop dat tot 1996 er een enorme achterstand in onderhoud was van het ziekenhuis. Algemeen directeur Centhia Rozenblad (foto) heeft er juist werk van gemaakt om zaken te verbeteren.

In de eerste plaats is het dak van het beddenhuis gerenoveerd, terwijl er een aanvang werd gemaakt met het afbouwen van de kinderafdeling, die bijkans 22 jaar in een halfafgebouwde toestand erbij stond. Er werden diverse medische specialisten aangetrokken, terwijl er met ondersteuning van de medische staf via diverse donoren ook werd gewerkt aan de afbouw van de kinderafdeling en de upgrading van de medische apparatuur.

geïnvesteerd in medewerkers
Ook de upgrading van de medewerkers werd ter hand genomen. Er zijn trainingen verzorgd in klantvriendelijkheid, training voor de afdelingshoofden in gebruik van de computers voor het opslaan van medisch/verpleegkundige informatie, training in omgaan met mensen met hiv, stimuleren van vrouwen en hun omgeving tot het geven van borstvoeding. Alle afdelingshoofden werden ook getraind in de beoordeling van medewerkers. Positieve impulsen, waarvan de resultaten langzaam zichtbaar worden, zegt de medische staf.

In een sfeer van positiviteit en het aangaan van uitdagingen wordt door de medische specialisten werkzaam in ’s Lands Hospitaal samen met de verpleeghoofden en de directie telkens gezocht naar de best mogelijke oplossing voor problemen, die zich ongetwijfeld voordoen. Zo worden ook de diverse geschreven en ongeschreven gedragsregels besproken, die in iedere organisatie bestaan, waar iedereen zich aan dient te houden.

past niet
Het is dan ook daarom, dat de medische specialisten werkzaam in
‘s Lands Hospitaal de situatie zoals geschetst in Parbode niet vinden passen in het geheel van de positieve stappen die gezet zijn in het ziekenhuis. De zaken zoals aangegeven zijn niet eerder in vergaderingen en bijeenkomsten met de medische staf en de directie kenbaar gemaakt.

Ook is er niet op bilaterale basis gezocht naar een oplossing. Er zijn oplossingsmodellen aangedragen om het probleem rondom de collega internist, opgelost te krijgen. De aangedragen oplossingsmodellen zijn helaas niet aangegrepen als mogelijkheid, waardoor de inzet ten behoeve van de patiënten kon worden gehandhaafd. “In ieder geval kan de samenleving ervan verzekerd zijn dat wij als medische specialisten, werkzaam in ’s Lands Hospitaal alles in het werk zullen stellen om alle patiënten, die zich aanmelden naar beste kennen en kunnen op te vangen”, aldus de verklaring.

Bewustwordingscampagne

De Unie van Surinaamse Vrouwen (USV) heeft in de documentaire ‘AWAAZ’, een bewustwordinsprogramma, op touw gezet. Voorzitter Asha Mungra (huisarts) zegt dat de gelegenheid geboden wordt aan mensen om hun stem te laten horen. In deze aflevering biedt de USV de patiënten van Nannan Panday de gelegenheid om zich uit te spreken. De USV wijst op de bijzondere vertrouwensband tussen arts en patiënt. Deze band is voor de patiënt van belang. Goede communicatie, respect en liefdevolle menswaardige behandeling wordt gewaardeerd, immers 80% van de diagnose stel je door een goede anamnese (vragen stellen aan de patiënt). Dat is immers de kunst van het bedrijven van de geneeskunde! De uitzending is vanaf vandaag tot 12 oktober te zien op verschillende media.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May