Somohardjo: Alleen Sapoen 'on speaking terms' met NDP
11 Jun 2015, 00:01
foto
De V7-leiders maandagavond bijeen in het gebouw van stichting 'de Olifant'. (Foto: Leroy Troon)


De voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, zegt aan Starnieuws dat geen enkel ander gekozen Assembleelid ondervoorzitter Raymond Sapoen ondersteunt. Ook de kernvoorzitters en gekozen structuren, op enkelen in Wanica na, zijn de partij trouw. "Alleen Sapoen is on speaking terms met de NDP", stelt de politicus.

Somohardjo vindt het erg dat Sapoen buiten de partij om gesprekken voert met de NDP. "Wij hebben de zetels verworven in V7-verband. Alle andere partijen hebben er mede zorg voor gedragen dat de kandidaten gekozen zijn. Ik vind dat we in V7-verband verder moeten optrekken. Mensen die willen overlopen, moeten we terugroepen als combinatie, want het gaat om zetels van de combinatie", stelt Somohardjo.

Hoewel binnen V7 is afgesproken dat partijen ook individueel gesprekken kunnen voeren met NDP, als ze een uitnodiging krijgen, is Somohardjo een andere mening toegedaan. Hij blijft erbij dat het om V7-zetels gaat. Mensen die overlopen moeten ook door V7 worden teruggeroepen. Ook de Surinaamse Partij van de Arbeid en DA91 hebben hun bijdrage geleverd, ook al hebben ze geen zetels verworven, stelt de PL-voorzitter. "Wij hebben samen campagne gevoerd en hebben gezamenlijk opgetrokken".

Over de positie van Sapoen in de partij, zegt Somohardjo dat hij nog steeds een van de ondervoorzitters is. "Maar hij moet geen solo-acties ondernemen. Hij kan niet namens de partij gesprekken voeren. Hij zal tot orde geroepen worden door de partij", zegt de partijvoorzitter. "In elk geval is het duidelijk dat Sapoen er alleen voor staat", blijft Somohardjo er bij.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May