Crafters willen betere positie
11 Jun 2015, 02:17
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons bekijkt het werk van de handicrafters.


Bij de herdenking van World Handicraft Day op 10 juni hebben handicrafters van de gelegenheid gebruik gemaakt om meer aandacht te vragen voor hun positie. Vooral financiële steun om aan uitbreiding te kunnen doen en verbetering van hun verkoopomstandigheden zijn de belangrijkste knelpunten.

Handicrafter Kwame Marengo heeft namens de groep de noden voorgelegd aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Ze was op uitnodiging van de Suriname Artisan Network in oprichting aanwezig op het Revoplein, waar zij de opening heeft verricht van een expo. Producten die verschillende handicrafters vervaardigen zijn tentoongesteld.

Simons is er blij om dat deze groep, ondanks alle tegenslagen, probeert om het hoofd boven water te houden en voor hun gezinnen te zorgen. Ze heeft beloofd om met districtscommissaris Jerry Miranda van Paramaribo Noordoost om de tafel te zitten en te vernemen wat zijn plannen zijn met de binnenstad en wat hij in petto heeft voor de groep in de zin van orde en regelgeving. Deze groep is een belangrijke doelgroep, omdat ook zij op hun manier bijdragen aan de economie van het land. Door hun producten te verkopen trekken zij vooral toeristen aan.

De DNA-voorzitter riep de crafters op om zich te bundelen want “Eenheid maakt macht en tweedracht maakt u zwak.” Na de expo te hebben geopend bezocht Simons ook de crafters naast de Centrale Markt die ook hun noden hebben gedeeld. Ook deze groep drukte zij op het hart om zich te bundelen, want in eenheid kan veel meer worden bereikt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May