Miskin in Genève: Tevreden over sociale agenda regering
10 Jun 2015, 04:24
foto
Minister van Arbeid, Michael Miskin is met een delegatie in Genève voor deelname aan de jaarlijkse IAC. (Foto: Arbeid)


De 104e zitting van de Internationale Arbeidsconferentie (IAC), in Genève, Zwitserland, is gestart op 1 juni en duurt tot 13 juni. Minister van Arbeid, Michael Miskin, gaf op de bijeenkomst aan tevreden te zijn over de onderwerpen die dit jaar op de agenda van de vergadering zijn geplaatst. Miskin noemde onder meer sociale bescherming, de overgang van de informele naar de formele economie, de bevordering van het midden- en kleinbedrijf en het scheppen van fatsoenlijke en productieve werkgelegenheid. “Dit zijn ook de prioriteiten van de Surinaamse regering.”

Miskin rapporteerde de bijeenkomst over de vorderingen die Suriname sinds vorig jaar op deze gebieden heeft gemaakt. Onder meer zijn in De Nationale Assemblee de wet op het minimumloon, een nationale pensioenwet en een wet algemene ziektekostenverzekering goedgekeurd.

Aan de jaarlijkse IAC participeren 4.000 vertegenwoordigers van de overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties uit de 185 lidstaten van de ILO. Deze conferentie wordt beschouwd als het wereldparlement van de arbeid, zegt de voorlichting van het ministerie. Op dit forum worden internationale arbeidsnormen vastgesteld en goedgekeurd en worden belangrijke sociale- en arbeidsaangelegenheden met elkaar besproken. De lidlanden zullen verder de begroting van de ILO goedkeuren en een bestuur kiezen.

Miskin is in Genève met een delegatie die bestaat uit Yone Gorisson (vertegenwoordiger van Ravaksur), Steven Mac Andrew (vertegenwoordiger van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven) en Genti Mangroe (hoofdbeleidsmedewerker ministerie van Arbeid).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May