Muntslag verliest slag om invrijheidstelling
09 Jun 2015, 10:02
foto
Edmund Muntslag vecht nog steeds zijn uitlevering aan de VS aan.


Edmund Muntslag, die vrijdag voor het hooggerechtshof in Trinidad en Tobago stond, wordt niet vrijgelaten. De Surinaamse ondernemer die op 29 augustus 2013 in Port of Spain is aangehouden, vecht zijn uitlevering aan de Verenigde Staten van Amerika aan.

Hij zit vast op beschuldiging van samenzwering om tien kilo cocaïne naar de VS te vervoeren. Rechter Marcia Ayers-Caesar heeft zijn invrijheidstelling op 8 januari van de hand gewezen. Rechter Charmaine Pemberton van het Paleis van Justitie in Port of Spain heeft het besluit van Ayers-Caesar gehandhaafd.

Ondanks de uitspraak zal Muntslag echter niet onmiddellijk worden uitgeleverd. Hij heeft nog steeds de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de beslissing van Pemberton. Muntslag zit in de Maximum Security Gevangenis in Golden Grove, Arouca.

Agenten van het bureau tegen georganiseerde criminaliteit Narcotica en vuurwapens, hadden hem kort na zijn aankomst in Trinidad, in de Trincity Mall, aangehouden. Zijn mede-beschuldigde Dino Bouterse heeft vorig jaar schuldig gepleit aan de gezamenlijke aanklacht voor drugshandel en terrorisme voor een federale rechtbank in de VS. Dino werd kort na zijn arrestatie in Panama in 2013 uitgeleverd aan de VS. Hij zit een straf uit van 16 jaar.

De VS heeft om de uitlevering van Muntslag gevraagd om hem te berechten. Tot nog toe vecht Muntslag zijn uitlevering uit, maar hij heeft steeds minder troeven om dat te voorkomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May