V7-leiders feliciteren NDP en wachten stappen af
09 Jun 2015, 02:02
foto
V7-leiders maandagavond bijeen in stichting de Olifant om de verkiezingsresultaten te bespreken. (Foto: Leroy Troon)


De leiders van V7 hebben de Nationale Democratische Partij (NDP) per brief gefeliciteerd met de verkiezingsoverwinning. V7 erkent dat de paarse partij op het niveau van De Nationale Assemblee én de regionale organen de verkiezing heeft gewonnen. Er wordt verder een afwachtende houding aangenomen zeggen coördinator tevens VHP-voorzitter Chan Santokhi en NPS-voorzitter Gregory Rusland aan journalisten. Maandagavond is de leiding van V7 bijeen geweest om de resultaten van de verkiezingen te bespreken.

Binnen V7 is afgesproken dat wanneer een partij wordt uitgenodigd door de NDP, ze vrij is om te gaan praten. Ook V7 zal een uitnodiging om van gedachten te wisselen over de toekomst van het land accepteren. De leiders hebben afgesproken dat alle partijen intern een evaluatie plegen over de verkiezingsresultaten. Ook V7 als combinatie wordt geëvalueerd. Voorlopig wordt er gezamenlijk opgetreden. Er zal ook een bespreking komen met de gekozen structuren.

Rusland deelt mee op vragen van journalisten dat er nog geen formele ontmoeting is geweest met de NDP. De groene partij wilde eerste de uitslag van de verkiezingen afwachten. Hoewel het Centraal Hoofdstembureau de uitslag nog officieel moet vaststellen, worden er geen wijzigingen verwacht. Er zijn ook geen protesten ingediend tijdens de openbare zitting van hoofdstembureau Paramaribo.

Santokhi antwoordt op een vraag of ondervoorzitter Raymond Sapoen van Pertjajah Luhur de overstap heeft gedaan naar de NDP, dat dit bericht tijdens de vergadering is vernomen. Aan voorzitter Paul Somohardjo is gevraagd om deze kwestie te bespreken met Sapoen. Somohardjo heeft getracht om te bellen naar Sapoen, maar kon hem niet bereiken. Santokhi en Rusland zeggen voorzichtig te zijn met ongeverifieerde berichten. De VHP-voorzitter benadrukt dat er een goede campagne is gevoerd met Sapoen in V7 verband. Hij is succesvol geweest. "Wij moeten voor waken dat gekozen kandidaten vroegtijdig worden beschadigd", merkt Santokhi op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May