Infrastructuur Para krijgt voortdurend onderhoud
09 Jun 2015, 16:02
foto
De Palisadeweg krijgt baanzand en wordt geëgaliseerd. (Foto: BIC-Para)


Wegen en afvoerkanalen in Para worden voortdurend onderhouden door het commissariaat van dit district. Het commissariaat vraagt bij dit continue onderhoud medewerking van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) en het ministerie van Openbare Werken (OW).

De zandwegen worden niet alleen geëgaliseerd, maar ook opgevuld. Het modderige gedeelte in grote kuilen wordt weggehaald en opgevuld met grascouw of baanzand. Volgens de coördinator Civiel Technische Werken, Stuart Lemmert, zijn de zandwegen door deze aanpak ook in de huidige grote regentijd nog redelijk begaanbaar.

Op 2 juni is begonnen met het egaliseren van het wegennet te Palisadeweg. De uitvoering ligt in handen van de aannemer NV Main Transport. Hij zal ook de wegen in Bernharddorp West (B-West) aanpakken, meldt het BIC-Para. De wegen daar zijn in slechte staat, met grote kuilen en bij enkele vindt er afkalving plaats. Het commissariaat is ook in contact getreden met de SWM om de lekkage aan de Loesoembaweg/Zwaanweg in B-West aan te pakken en OW is gevraagd om de afvoertrenzen langs de Indira Ghandiweg (Vanaf Palisadeweg tot Meursweg) op te halen, zodat het water vlot kan wegtrekken.

In Bernharddorp zakte de weg in op de kruising van de Pika- en de Sabajoweg. Lemmert heeft om dit probleem te verhelpen, duikers laten plaatsen, zodat het water via de loostrenzen kan wegtrekken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May