Suriname verliest met 1-0 van Nicaragua
07 Jun 2015, 23:16

Suriname heeft vanavond in het Estadio Nacional Managua in WK-kwalificatie verband tegen Nicaragua met 1-0 verloren. Een doelpunt dat reeds aan het eind van de eerste helft werd gescoord, is beslissend geworden. Suriname heeft goed stand weten te houden waarbij de inzet van sleutelpost verdediger doelman Obrendo Huiswoud uitermate belangrijk was.

Huiswoud bracht reeds in de 10e minuut redding vanuit rechts. Nicragua was meer in balbezit en creëerde veel meer kansen tijdens de eerste helft. Suriname kon zijn mannetje wel goed staan. Een aanval van Nicaragua belandde wel tegen de paal in de 38e minuut. In de 44e minuut sloeg het noodlot toe. Vanuit links werd de bal niet goed uitverdedigd en kwam voor het doel bij een speler van Nicaragua die vrij kon uithalen: 1-0.

Reeds vroeg in de tweede helft kreeg Nicaragua een gevaarlijke vrije trap in de 16m zone. De bal kwam tegen de paal en werd in tweede instantie gekopt, maar de bal ging over de doellijn. Doelman Huiswoud werd kort hierna weer met een afstandsschot op de proef gesteld en bracht weer redding. De druk op het doel van Suriname werd groter. De bal werd vaker lang gespeeld en onderschept door de verdediging van Nicaragua. Anduello Amoeferi moest nog op de doellijn redding brengen voor Suriname.

Stefano Rijssel die in de 67 minuut in het spel kwam, bracht meer vaart in de wedstrijd. Met nog 20 minuten kreeg Suriname meer grip op de bal. Captain Vangelino Sastroredjo moest vanwege een blessure aan de kant. Bruce Diporedjo kwam in zijn plaats op het veld. Suriname bleef proberen, maar tot doelpunten kwamen geen van beide ploegen meer. De return wordt op 16 juni gespeeld in het André Kamperveen Stadion.