NDP zet gesprekken met partijen voort
08 Jun 2015, 06:12
foto
Winston Lackin, woordvoerder van de NDP. (Foto: Leroy Troon)


De voorzitter van de Nationale Democratische Partij, president Desi Bouterse, zal de gesprekken voortzetten, nu de uitslag van de verkiezingen duidelijk is. Er is geen verandering in de zetelverdeling. Partijwoordvoerder Winston Lackin zegt aan Starnieuws dat tot nu toe aftastende gesprekken zijn gevoerd met DOE en PALU. Er zal met partijen worden gesproken en niet met V7 als geheel, deelt Lackin mee.

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP/Alternatieve Combinatie, verwacht spoedig te zullen praten met Bouterse. Deze partij heeft 5 zetels veroverd. Lackin zegt dat zeer zeker met Brunswijk zal worden gesproken. De president zal met zoveel mogelijk partijen praten. Het gaat volgens Lackin niet alleen om de samenwerking, maar de ontwikkeling van het land.

De NDP zal niet praten met V7 als combinatie, maar met individuele partijen. Lackin merkt op dat tijdens de campagne VHP-voorzitter Chan Santokhi flink ingehakt heeft op de president. Er zijn ernstige beschuldigingen geuit. Het is niet in de lijn van de verwachting dat met VHP als partij zal worden samengewerkt. Pertjajah Luhur is uit de coalitie gezet tijdens de vorige periode. "De PL is ook geen partij die wij binnen willen halen", merkt Lackin op.

Lackin merkt op dat tijdens deze verkiezing duidelijk gebleken is dat blokvorming niet meer werkt. Ook partijen die op basis van etniciteit de samenwerking aangingen, hebben gezien dat daarmee is afgerekend, meent Lackin. "Bij de samenwerking met partijen zal het gaan om issues en ontwikkelingsvisie. Daar focussen wij ons op. De NDP heeft een verkiezingsprogramma samengesteld waarin de ontwikkelingsrichting is aangegeven. Ook is het doorgerekend wat het uitvoeren van het programma zal kosten. Iedereen die een bijdrage wil leveren voor de ontwikkeling van het land is welkom", stelt Lackin.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May