Waterberg in Paramaribo gekozen met 840 stemmen
08 Jun 2015, 04:22
foto
BEP-voorzitter Celsius Waterberg op de slotmassameeting van V7 in Grun Dyari. (Foto: Leroy Troon)


Op basis van de voorlopige uitslagen, blijkt V7 flink te hebben ingeboet aan stemmen. Op de VHP na, zijn alle partijen behoorlijk achteruitgegaan. Verwacht werd dat BEP een goede beurt zou maken in het binnenland en Paramaribo. Starnieuws verneemt dat Celsius Waterberg, voorzitter van de BEP, in Paramaribo ongeveer 840 stemmen heeft gehaald. Hij was op de vierde plek gekandideerd en is gekozen als Assembleelid. De BEP had de vorige verkiezing (in A Combinatie) niet meegedaan aan de verkiezingen in Paramaribo.

Winston Jessurun van DA91 heeft ongeveer 850 stemmen gehaald en Guno Castelen, voorzitter van de SPA, slechts 470. De NPS had geadviseerd om op Wayne Telgt te stemmen, die op plek nummer 17 was gekandideerd. Telgt heeft ongeveer 4900 stemmen gehaald. Veel NPS'ers (ongeveer 4500) hebben toch op partijvoorzitter Gregory Rusland gestemd. Hierdoor is Telgt niet op basis van voorkeursstemmen gekozen. Zijn verkiezing zou overigens ten koste gaan van Patricia Etnel, die op basis van lijstvolgorde wel is gekozen tot Assembleelid. John van Coblijn, die campagne voor zichzelf voerde, ondersteund door een team heeft nog geen 450 stemmen gehaald. De NPS heeft bijkans 7000 stemmen minder gekregen in Paramaribo in vergelijking met vijf jaar geleden. De groene partij is verder gehalveerd naar twee zetels.

Pertjajah Luhur (PL) had gehoopt om twee zetels in Paramaribo binnen te halen. Dit streven is ook niet gelukt, aangezien Mike Noersalim 'slechts' 3700 stemmen heeft behaald. Op partijvoorzitter Paul Somohardjo hebben iets meer dan 1350 kiezers gestemd. Ook deze partij is behoorlijk achteruit gegaan in Paramaribo. Het is duidelijk dat de aanhang van Soewarto Moestadja niet op PL heeft gestemd. Bij de vorige verkiezing had Moestadja 2785 stemmen. Deze zijn niet naar de PL gegaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May