Zitting hoofdbureau Paramaribo maandag 17.00 uur
07 Jun 2015, 17:12
foto
Voorzitter Jerry Miranda van hoofdstembureau Paramaribo.


Het hoofdstembureau Paramaribo houdt maandagmiddag om 17.00 uur een openbare zitting in de Anthony Nesty Sporthal. Voorzitter Jerry Miranda zegt aan Starnieuws dat het hoofdbureau nu bijeen is om verder te werken aan het proces-verbaal. Nagegaan wordt wie bij voorkeur zijn gekozen. Ook moet worden bepaald welke districtsraadsleden gekozen zijn. Zoals eerder meegedeeld gaan van de 21 districtsraadszetels 16 naar de Nationale Democratische Partij en 5 naar V7.

Miranda merkt op dat de namen van de gekozen districtsraadsleden ook vermeld moeten worden in het proces-verbaal. Ook het aantal behaalde stemmen per kandidaat en partij wordt getotaliseerd. Vandaag wordt alles voorbereid opdat de zitting maandagmiddag vlot kan verlopen.

De zitting wordt in de middag gehouden omdat veel leden van het hoofdstembureau overdag verplichtingen hebben, deelt Miranda mee. Na de zitting worden de resultaten doorgestuurd naar het Centraal Hoofdstembureau, dat de uitslag vaststelt. Daarna is het Onafhankelijk Kiesbureau aan de beurt die de verkiezing al dan niet bindend verklaart.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May