Regio West onderschept drugs en verricht arrestaties
07 Jun 2015, 00:54
foto
De politiepost van Burnside (RBT West) heeft zaterdagavond 10 kg marihuana onderschept.


De politie van Regio West heeft tijdens drie afzonderlijke optredens grote hoeveelheden drugs onderschept en aanhoudingen verricht. Het gaat om 10,9 kilogram cocaïne en 2,1 kg geperste marihuana (yami). Deze drugs zijn in beslag genomen op de back track-route. De controlepost Burnside is zaterdagavond gestuit op 10 kilogram marihuana. Het gaat ook om yami, die een hogere straatwaarde heeft dan gewone marihuana.

Commandant Regio West, hoofdinspecteur Robert Rakijo, zegt aan Starnieuws dat de controle is verscherpt en verder zal worden opgevoerd. De smokkel van drugs uit buurland Guyana zal worden tegengegaan. "Er zijn sterke aanwijzingen dat een internationale bende reeds geruime tijd opereert. Vanuit Guyana wordt via de backtrack-route de drugs Suriname binnengebracht", deelt Rakijo mee.

Een 19-jarige Guyanees, bij wie de 10,9 kg cocaïne is onderschept, is in verzekering gesteld. Daarnaast zijn vier Guyanezen, van wie één genaturaliseerd is tot Surinamer, gearresteerd. Zij hadden de 2,1 kg geperste marihuana bij zich. De controlepost Burnside heeft drie personen aangehouden die de 10 kg yami bij zich hadden. Daar is de controle ook opgevoerd, wat geleid heeft tot deze succesvolle onderschepping, stelt de regiocommandant. Hij is bijzonder tevreden over de inzet van de controlepost, waardoor personen die glippen in Nickerie te Burnside toch tegen de lamp lopen.

De drie zaken zullen verder worden onderzocht door de afdeling Narcotica Brigade in Paramaribo. Rakijo wijst op het overschrijdende karakter van deze gevallen. De Narcotica Brigade heeft de expertise en het internationale netwerk om het onderzoek verder te verrichten. De politietopper merkt op dat de politie extra alert is en de controle verder zal verscherpen. Passagiers die van de back track-route komen, zullen goed in de gaten worden gehouden. Een speciale unit wordt belast om de passagiers op de back track route grondig visiteren. Naast drugs worden ook vaak medicijnen en andere goeden het land binnengesmokkeld.

De Politie van Regio West (Nickerie, Coronie en Saramacca) hoopt met deze maatregelen de smokkel van drugs en andere verboden goederen, zoals medicijnen, terug te kunnen dringen. De regiocommandant maakt zich zorgen over de back track-route die gebruikt wordt voor smokkel. Er moeten volgens hem structurele maatregelen getroffen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May