Natio speelt vandaag tegen Nicaragua
07 Jun 2015, 02:04
foto


De nationale voetbalselectie 'natio' heeft gisteren haar laatste training gehad op weg naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nicaragua. Suriname speelt vandaag tegen het Midden-Amerikaanse voetballand in Managua.

Het team heeft twee keren per dag getraind. “We zetten ons echt in op de training en we gaan voor ons doel,” zegt Natio-verdediger Joel Baja vanuit Nicaragua. “Ik heb mij nog nooit zo lekker gevoeld in eerdere natio-selecties. Ben zeer ontspannen.” Hij voegt eraan toe dat het weer en de voeding meevallen en... “de teamspirit is aanwezig.” De selectie heeft een keer kunnen trainen in het Estadio Nacional Dennis Martínez (Managua) waar de kwalificatiewedstrijd wordt gespeeld.

Behalve aan tactische en technische zaken, is ook aandacht besteed aan conditie en krachttrainingen. De ontmoeting tussen beide teams vindt om zes uur vanavond in Nicaragua plaats, dat is negen uur ’s avonds in Paramaribo. De selectie is helemaal klaar voor de wedstrijd. De technische staf heeft nog voor het laatst rapport uitgebracht over Nicaragua waarop natio ook heeft geanticipeerd op de trainingen.

Bondscoach Dean Gorré zei eerder dat hij al tevreden is met een gelijkspel, maar “bij de return moeten we Nicaragua kunnen pakken.” De eindselectie is pas vandaag bekend. Volgens de coach is er een dubbele bezetting en is iedereen inzetbaar. De returnwedstrijd wordt op dinsdag 16 juni om 16.30 uur in het André Kamperveenstadion gespeeld.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May