Geen herstemming nodig in ressort Welgelegen
07 Jun 2015, 06:01
foto
149 ongeldige stemmen zijn uitgebracht op ressortraadsniveau bij stembureau Majella.


Bij stembureau Mata Gauri en Majella is op ressortniveau ontdekt dat er verkeerde stembiljetten waren meegegeven. Stembiljetten van ressort Latour waren terechtgekomen bij deze bureaus in ressort Welgelegen. Nagegaan werd of herverkiezing op deze twee stembureaus gehouden moesten worden. Starnieuws verneemt dat op basis van de verwerking van de stemmen een herverkiezing niet nodig is. Een herverkiezing zou geen invloed hebben op de uitkomst.

Bij Mata Gauri was de fout al gauw ontdekt. Iemand die voor een kandidaat wilde stemmen op ressortsniveau, ontdekte dat er verkeerde namen stonden op het stembiljet. De kiezer sloeg alarm en de stemmen die uitgebracht waren, werden ongeldig verklaard. Bij dit bureau zijn 87 ongeldige stemmen uitgebracht.

Bij het stembureau Majella ging het om bijkans 150 stemmen die verkeerd zijn uitgebracht. In ressort Welgelegen heeft V7 de meeste stemmen gekregen. Ook indien alle verkeerd uitgebrachte stemmen naar de NDP zouden gaan, zou er geen verschil in de uitslag komen. Op basis daarvan zal niet ertoe overgegaan worden om herstemming te houden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May