Barcelona wint vijfde Champions League-beker
06 Jun 2015, 17:55
foto
De feestvierende spelers van FC Barcelona. (Foto: Reuters)


Neymar en Luiz Suarez hebben met hun doelpunten Barcelona winnaar gemaakt van de beker met de grote oren. Barcelona wint voor de vijfde keer de Champions League-trofee. De Catalanen hebben een fantastisch seizoen achter de rug. Ze hebben alle drie prijzen in de wacht gesleept, met inbegrip van de iconische Champions League-beker. Barça heeft eerder gewonnen in 1992, 2006, 2009 en 2011.

Neymar scoort in de laatste seconden van blessure-tijd (96ste), de 3-1. Juventus heeft in de tweede helft goed van zich afgebeten en wist zelfs de gelijkmaker via Alvaro Morata te scoren. Eerder werd een doelpunt van Neymar wegens hands afgekeurd.

Coach Luis Enrique is de onsterfelijke held. In zijn eerste seizoen haalt hij Barcelona uit de dip en strijkt alle drie grote prijzen binnen. Geen goal voor Lionel Messi, maar zijn stempel op de wedstrijd was er niet minder om. Neymar zijn goal is zijn vijfde in vijf opeenvolgende Champions League wedstrijden.

Barcelona neemt tijdens deze finale afscheid van Xavi Hernandez. De Barça-speler sluit zijn indrukwekkende carrière bij de Spaanse ploeg af met de vierde Champions League-beker. Voor Juve-veteraan Pirlo was het waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May