Barcelona leidt met 1-0 in Champions League finale
06 Jun 2015, 16:48
Ivan Rakitic zet Barcelona in de 4de minuut al op voorsprong. (Reuters)

Ivan Rakitic heeft zijn ploeg Barcelona al vroeg op voorsprong gebracht. De Catalaanse club leidt vanaf de 4de minuut met 1-0. De opening van de finale van de Champions League in Berlijn, Duitsland is vernietigend begonnen voor Juventus. Voor Barcelona was het begin adembenemend.

In de eerste helft kon Barcelona maar liefst drie goals voor zijn. Maar Juventus biedt goed tegenstand. Zowel de Oude Dame van Turijn als Barcelona zijn in de race om het seizoen af te sluiten met drie prijzen. De ploegen zijn de kleedkamers ingegaan met een 1-0 stand. Het is het snelste doelpunt ooit in een Champions League finale. De assist kwam van Andres Iniesta.

Aan de kant van Juventus zijn er twee gele kaarten gevallen. Juve-captain en doelman Buffon heeft een aantal goede saves gemaakt. Barcelona-keeper Ter Stegen heeft daarentegen niet veel te doen gehad.

Het is te verwachten dat in de tweede helft Xavi Hernandez van Barcelona de kans krijgt om zijn periode bij de Catalaanse club met verve af te sluiten bij deze Champions League finale. Xavi vertrekt na dit seizoen naar Qatar.