NDP leidt in vijf ressorten die zijn afgewerkt
06 Jun 2015, 00:01
foto
Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, bekijkt de resultaten van ressortraad Latour op het scherm in de Anthony Nesty Sporthal. (Foto: Leroy Troon)


Het hoofdstembureau Paramaribo heeft tot nu toe de uitgebrachte stemmen op ressortraadsleden van vijf ressorten verwerkt. Het gaat om Blauwgrond, Munder, Centrum, Beekhuizen en Rainville. Vrijdagavond is een deel van ressort Latour voorgelezen en geprojecteerd op een groot scherm in de Anthony Nesty Sporthal. Zaterdag om 11.00 uur wordt doorgegaan met het bekendmaken van de resultaten.

De stemmen uitgebracht op het niveau van De Nationale Assemblee zijn reeds verwerkt. Hoewel de uitslag op een te houden openbare zitting formeel zal worden bekendgemaakt, hebben politieke partijen de resultaten bijgehouden. Er blijken nauwelijks verschillen te zijn met wat tot nu toe bekend is gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er zal geen verschuiving komen in de zetelverdeling.

In de vijf ressorten die al verwerkt zijn, blijkt de Nationale Democratische Partij (NDP), de meeste ressortraadszetels te zullen winnen. NDP heeft op basis van de berekeningen van politieke partijen die turven, de ressortraadszetels gewonnen in Blauwgrond, Munder, Centrum en Beekhuizen. De 17 ressortraadszetels van Rainville gaan naar V7.

Het hoofdstembureau Paramaribo verwacht zaterdag flink op te zullen schieten met de overige ressorten. Het bekendmaken van de stemming gaat vlot door het resultaat te projecteren op een scherm. Dit gebeurt sinds donderdag. Eerder werden alle resultaten opgelezen. De vertegenwoordigers van de politieke partijen en het Onafhankelijk Kiesbureau kunnen de cijfers overschrijven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May