Gezin van 10 dakloos door brand te Balingsula
05 Jun 2015, 12:12
foto
Het afgebrande huis van familie Pansa te Balingsula.


Een felle brand donderdagavond te Balingsula in het Brokopondo, heeft een gezin van 10 personen dakloos gemaakt. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De woning van familie Pansa brandde totaal af. Bij aankomst van de brandweer van Brownsweg, kon niet voorkomen worden dat het huis volledig afbrandde.

Twee andere woningen hebben ook behoorlijke bandschade opgelopen. De huizen waren niet verzekerd tegen brand.Toen de brand ontstond, waren vader Icon Pansa en moeder Mabo niet thuis. Een dertienjarige dochter was thuis met enkele jongere gezinsleden. Zij konden zich in veiligheid brengen.

De ouders waren naar Paramaribo afgereisd. Bij terugkeer naar huis, kregen zij onderweg, ter hoogte van Klaaskreek, telefonisch te horen wat hen was overkomen. Assembleelid Diana Pokie, was door de dorpelingen ingeschakeld, maar ze was niet in het dorp aanwezig was. Zij maakte contact met een plaatselijk districtsraadslid. Omdat de brandweer niet makkelijk te bereiken was, heeft die zich persoonlijk begeven naar de kazernepost te Brownsweg.

Van de 8 kinderen is het jongste kind een baby van zeven maanden. Het oudste kind is 22 jaar. Pokie zegt dat het verdriet bij de ouders groot is. Het gezin heeft voorlopig onderdak gevonden bij de ouders van de vader. Diana Pokie vraagt de samenleving om de familie te helpen. Wie een bijdrage heeft, kan haar bellen op 7216666.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May