Rechter wijst verzoek tot in vrijheidstelling af
05 Jun 2015, 22:12
foto


Marciano M., Guillermo S., Jurgen A., Soerindra T. en Bhiem S. staan terecht voor deelname aan een criminele organisatie en diefstal door braak. De mannen hebben op verschillende tijdstippen ingebroken bij een telecombedrijf in het district Commewijne. Zij hebben accu’s weggemaakt die bij een mast waren geplaatst. Vier zijn aangehouden en één van hen is voorlopig in vrijheid gesteld.

De raadslieden Raoul Lobo, John Bouterse en Ansar Guman hebben rechter Sieglien Wijnhard verzocht om hun cliënten voorlopig in vrijheid te stellen. Lobo stelt dat er geen vluchtgevaar aanwezig is bij de verdachten. Verder gaat het om jonge verdachten en is er geen maatschappelijk gevaar aanwezig, omdat de jongens geen zware criminaliteit hebben begaan. Lobo vindt daarentegen een correctie wel nodig. De schade is beperkt gebleven, omdat de accu’s zijn teruggegeven aan het telecombedrijf.

De rechter heeft het verzoek afgewezen. Zij vindt de handelingen van de mannen zeer ernstig en zegt dat de ernstige bezwaren nog overeind staan. Het gaat om een groot aantal accu’s, merkte de magistraat op. Deze zaak wordt op 18 juni voortgezet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May