Wanica heeft nieuwe pakkettendienst
06 Jun 2015, 09:13
foto
Runaldo Brammerloo van Ronayah Shipping Service.


Bewoners van het district Wanica hoeven voortaan geen al te lange afstanden af te leggen als ze hun pakketten voor verzending willen aanbieden. Het district heeft sinds woensdag een eigen pakkettendienst, Ronayah Shipping Service.

De nieuwe onderneming opereert in Nederland, België, Duitsland en Suriname. Global Shipping werkt ondersteunend met dit nieuw bedrijf. Runaldo Brammerloo is de uitdaging voor deze nieuwe pakkettendienst aangegaan, na een marktonderzoek. Uit het onderzoek is volgens de directeur/eigenaar gebleken dat de bewoners van Wanica verre afstanden moeten afleggen naar de stad om hun goederen te posten of deze op te halen. “Nu zijn er in het district meer mogelijkheden,” zegt hij aan Starnieuws.

Drie maanden voorbereiding en een investering van een half miljoen SRD, hebben geresulteerd in Ronayah Shipping. De investering komt uit eigen middelen en een banklening, vertelt Brammerloo, die in de samenleving bekendstaat als sportcommentator. Een verschil met andere pakkettendiensten is er niet. En ook de prijzen blijven dezelfde als bij andere postbedrijven, stelt de ondernemer. De nieuwe onderneming staat op de hoek van de Gamelan – en Samboerastraat te Hanna’s lust.

Het ligt in de bedoeling om tegen het einde van het jaar zelfstandig de pakketten te verzenden. “Maar nu wordt er even samengewerkt met Global Shipping en zijn wij nu slechts een filiaal van dit bedrijf, ondanks we in ons eigen gebouw zijn gevestigd.” Ronayah Shipping heeft nog geen eigen vergunning en werkt op die van Global Shipping. Pakketten kunnen tot aan huis worden opgehaald of bezorgd. Eén keer per maand is uitgetrokken voor zeevracht, met wekelijks twee postsluitingen.

Fidesha Djemesi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May