Carlo Lewis: Leiding NDP besluit hoe verder
05 Jun 2015, 10:29
foto
Carlo Lewis komt niet in het parlement.


Net als partijgenoot Ann Sadi is Carlo Lewis van de Nationale Democratische Partij (NDP) niet gekozen, ondanks hij het hoogste aantal stemmen heeft gehaald in zijn kiesdistrict Sipaliwini. In kiesdistrict 10 hebben 1.668 personen hun stem gegeven aan Lewis. Hij stond als nummer 3 op de lijst in Sipaliwini. De NDP heeft in dat district 2 zetels gehaald. Sadi is in kiesdistrict 6 ook niet gekozen, ondanks ze de meeste stemmen heeft gekregen.

“Het is teleurstellend, maar het systeem is eenmaal zo. Ik vind het niet zo eerlijk, want een aantal mensen zien in jou een stem om orde op zaken te stellen, en dan haal je de kiesdeler niet,” zegt Lewis aan Starnieuws. De NDP-er die ook kapitein is van Apoera zegt dat de top van de paarse partij zal beslissen over het vervolgtraject.

“Ik blijf beschikbaar om mijn bijdrage te leveren op welke wijze dan ook. Er is nog veel te doen om dit gebied tot ontwikkeling te brengen.”. Hoewel zijn woonplaats Apoera is, merkt Lewis op dat er in het zuiden veel dorpen (Kwamalasemutu, Apetina, Palemeu) zijn. “Ik heb mij op deze dorpen gefocust, omdat ik bekend ben van de problemen waarmee ze kampen”.

De 45 jarige kapitein zegt dat hij zich voor enkele zaken sterk had gemaakt. Op de eerste plaats het grondenrechten vraagstuk. “Ik weet dat het een moeilijk onderwerp is, maar er zijn al stappen gemaakt”. Lewis zegt dat onderwijs op de tweede plek staat. Hij stelt dat hierbij ook aan recreatie en sport gedacht moet worden. “Als je geen gezonde jeugd hebt, dan a san kan go verkeerd in den dorpoe”. Op de derde en vierde plek op zijn prioriteitenlijst staan gezond drinkwater en elektrificatie voor de binnenlandbewoners.

Volgens Lewis is het de bedoeling om contact op te nemen met de gekozen kandidaten. Hij geeft aan dat zij uiteindelijk ook die gemeenschap vertegenwoordigen. “We gaan samenwerken aan oplossingen voor hen”. De gekozen kandidaten in het district van de NDP zijn Erwin Linga met 1.652 stemmen en Aida Nading; zij kreeg 461 stemmen.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May