Binnenkort milieuboek en -bordspel voor de jeugd
05 Jun 2015, 02:32
foto
Boek en bordspel


Surinaamse jongeren die actief zijn bij de Junior Chamber International (JCI Suriname) hebben met JCI Unify het Green Ambassadors Project ontwikkeld en uitgevoerd. Het project is gebaseerd op de verschillende aspecten van het milieu en de milieuproblematiek in Suriname wordt belicht met een boek en een bordspel, die binnenkort gedistribueerd zullen worden naar de basisscholen.

In verband met Wereld Milieudag, 5 juni, vraagt JCI Unify aandacht voor het boek en spel. Het boek geeft een weergave van de verschillende aspecten van het milieu namelijk het water, de lucht, de bodem en de biodiversiteit waarbij de beschrijving, oorzaken en gevolgen van elk aspect worden belicht. Het bordspel vertoont een gelijkenis met het Ganzenbordspel. De kaart van Suriname is in het spel afgebeeld, waarbij vragen over de verschillende milieu-aspecten in Suriname beantwoord moeten worden. De leerkracht treedt hierbij op als begeleider.

Het Green Ambassadors Project is gericht op jongeren van 8 tot en met 12 jaar en het is de bedoeling binnen deze groep het milieubewustzijn op gang te brengen. Milieu is tegenwoordig een belangrijk aspect dat wereldwijd om aandacht vraagt, zo ook in Suriname, meent JCI. Verschillende (milieu) organisaties proberen op hun manier een bijdrage te leveren om het milieu te verbeteren. De Junior Chamber International is een internationale organisatie waarbij actieve jongeren bezig zijn om een positieve verandering te brengen binnen hun gemeenschap.

De overhandiging van het boek en het bordspel aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, de verschillende scholen en de partners zal binnenkort op feestelijke wijze geschieden. Dan zal ook de Facebook Page van het Green Ambassadors Project gelanceerd worden, zegt de organisatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May