Sasur verliest kort geding tegen S.S. Promotions
04 Jun 2015, 18:27
foto


De Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) heeft het kort geding tegen S.S. Promtions verloren. Sasur spande een zaak aan en eiste primair de stopzetting te gelasten van de voorstelling en/of opvoering van het Scholieren Songfestival. Subsidiar eiste Sasur dat SS Promotions geen liederen ten gehore mocht brengen die tot het Sasur-repertoire behoren, waarvoor de organisatie geen licentie heeft. Ook eiste Sasur tegen organisator Shammie Khusial een dwangsom van SRD 500.000, indien hij na zou laten het vonnis uit te voeren.

Rechter Anand Charan wees het verzoek van Sasur af. Dit bevestigt advocaat Mukesh Sheombar van Khusial tegenover Starnieuws. Volgens de raadsman mag SS Promotions het festival met een gerust hart houden. Khusial zegt aan Starnieuws dat het hem geld kost om dit soort zaken steeds uit te vechten. “Ik snap Sasur niet. Gewoon op een dag staan ze op en dan spannen ze een zaak aan. Het kost mij wel een hoop geld steeds. Dit vind ik belachelijk. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt met Sasur en de initiatiefwet is onlangs in maart aangenomen in het parlement. Toch gaat Sasur door”, verzucht Khusial.

Op 13 maart werd de initiatiefwet, waarin de wijzigingen van de Wet Auteursrecht van 1913 waren aangebracht, aangenomen. Binnen drie maanden moesten verenigingen zich aandienen om op te treden als bemiddelingsbureau. De stichtingsvorm werd bij wet opgeheven. Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) mag straks niet meer optreden als bemiddelingsbureau voor muziekauteursrechten.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May