Schoolleiders nemen ‘Charlie Charlie Challenge’ serieus
04 Jun 2015, 06:02
foto


Steeds meer kinderen proberen het gevaarlijke spel, ‘de Charlie Charlie challenge’, uit. Van dit spel wordt gezegd dat daarmee geesten kunnen worden opgeroepen. Hoewel niet bekend is hoeveel kinderen slachtoffer zijn van de gevolgen van dit spel, heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur schoolleiders en leerkrachten opgeroepen om alert te zijn. Er zijn instructies gegeven. Zo moeten kinderen worden voorgelicht over de gevaren van dit spel, zegt Marisa Meye, voorzitter van het mulo directeurenberaad.

Meye heeft via mail haar collega-directeuren opgeroepen om serieus op hun school te kijken wie bezig zijn met dit spel. Op sommige scholen worden zelfs ouders opgeroepen en ingelicht over de situatie. Enige tijd terug raakten er constant kinderen in trance. Na een lange stilte is nu dit spel opgedoken. “Wij kunnen ons niet permitteren dat naar de afronding van het schooljaar toe deze zaken zich voordoen”, benadrukt de voorzitter van het directeurenberaad. Vooral kinderen die geestelijk zwak zijn en dit spel uitproberen ervaren de narigheden die met dit spel gepaard gaan.

Van een collega-directeur heeft Meye vernomen dat een 16-jarige jongen vorige week met andere schoolmakkers het spel heeft uitgeprobeerd. Wat de jongen zich nog kan herinneren is dat hij na het spel erge hoofdpijn had. Bij thuiskomst heeft hij continue geslapen en wist de volgende dag niet waar hij zich bevond. Toen bleek dat hij het spel had uitgeprobeerd hebben de ouders een geestelijke erbij gehaald om te bidden.

Marjorie Creton, schoolleider van de Friedrich Stahelinschool, heeft op haar school nog geen klachten gekregen of iets opgemerkt. Toch heeft zij haar pupillen maandag na de algemene morgenzegen ingelicht over ‘de Charlie Charlie Challenge’ en gevaren. ‘Jullie moeten de duivel geen toegang geven tot jullie leven en blijven bidden.’ Creton hoopt dat de informatie in hun hersenen gegrift blijft en ze onder alle omstandigheden sterk blijven en ‘nee’ blijven zeggen tegen negatieve invloeden. Diverse andere leerkrachten ondervinden dat veel kinderen die het spel uitgeprobeerd hebben, er last van krijgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May