Jurel tevreden over verloop verkiezingen Sipaliwini
03 Jun 2015, 15:02
foto
De voorzitter van het hoofdstembureau, Armand Jurel, geflankeerd door collega's, Margaretha Malontie en Naltus Naana. (Foto: Raoul Lith)


De voorzitter van het hoofdstembureau Sipaliwini, districtscommissaris Armand Jurel, zegt tevreden te zijn over het verloop van de organisatie van de verkiezingen in Kiesdistrict X. Volgens Jurel zijn de verkiezingen vrij vlot en sportief verlopen.

“Ik ben niet de enige die het werk heeft gedaan. De mensen hebben samen met mij en het hoofdstembureau zich keihard ingezet voor de organisatie”, geeft hij aan. Jurel zegt dat de politieke partijen hebben gestreden, het resultaat is gepresenteerd en het proces-verbaal is nu voor iedereen ter beschikking.” Ik ben een nieuwe districtscommissaris en ik ben eerlijk. Alles was voor mij nieuw en er waren veel uitdagingen. Belangrijk is om de wet op de juiste manier toe te passen. Daarnaast was er totale transparantie, want we hebben samen met het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) en het Centraal Hoofdstembureau (CHS) de zaken bekeken”, merkt Jurel op.

Op stembureau 602 in het ressort Tapanahony er een verschil in het proces-verbaal en een turflijst. Het aantal in het proces-verbaal correspondeerde niet met het aantal stemmen op die turflijst. Die lijsten werden weer bekeken, waar het niet goed is gegaan. In het commissariaat van Sipaliwini is er toen gezamenlijk in bijzijn van het CHS en het OKB naar die fout gekeken. Er is opnieuw geteld en correctie gepleegd. Er zijn verder geen calamiteiten geweest.

Fidesha Djemesi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May