Internationaal karate toernooi in Suriname
03 Jun 2015, 09:59
foto


De Surinaamse Karate Associatie (SKA) houdt van 11 tot en met 13 juni een internationaal karate toernooi. Dit gebeurt onder auspiciën van de Wereld Karate Federatie. De Caribische Karate Kampioenschappen worden voor het eerst gehouden. Dertien sterke karate landen uit de regio zullen deelnemen aan dit toernooi.

Het gaat om Kata (stijlpatronen) en Kumite (gevechten) wedstrijden voor jeugdigen en senioren in verschillende leeftijd- en gewicht categorieën. Kata is het mooiste maar moeilijkste onderdeel binnen de karatesport. Kata is een schijngevecht tegen een denkbeeldige tegenstander. Daarbij wordt gelet op: exacte en technische uitvoering, juiste spierspanning en balans, focus en gratie, meldt de SKA. Voor het eerst zal in de gevechtssport geschiedenis van Suriname internationale Kata wedstrijden gehouden zullen worden op zulk hoog niveau.

De nationale karate selectie van Suriname is reeds maanden bezig met de voorbereidende trainingen en activiteiten in het kader van dit toernooi.
De karate selectie traint onder deskundige leiding van drie top trainers van de SKA te weten: coach trainer André Joekoe (Kumite), Amar Santokhi (Kata) en Wilfred Burgos (mentale begeleiding).

Naast de buitenlandse participanten zullen ook leden van de Wereld Karate Federatie hier vertoeven om seminars en trainingen te verzorgen. Er zullen scheidsrechterstrainingen worden gehouden op internationaal niveau waar ook de Surinaamse SKA scheidsrechters aan zullen participeren.

De SKA onder leiding van Shihan Kenneth Sijp, verwacht dat de bevolking van deze unieke gelegenheid gebruik maakt, om voor het eerst in eigen land top Kata en Kumite wedstrijden op internationaal niveau te komen meemaken. De samenleving wordt opgeroepen om de vechters massaal aan te komen vuren in de Anthony Nesty Sporthal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May