Bouterse na dankdienst met onderhandelingen begonnen
03 Jun 2015, 00:01
foto
NDP-voorzitter, president Desi Bouterse en zijn echtgenote krijgen de zegeningen van bisschop Steve Meye. (Beeld: René Gompers)


NDP-voorzitter Desi Bouterse voelt zich gesterkt door de verschillende dankdiensten die gehouden zijn in diverse districten. Na de dankdienst in Ocer dinsdagavond, is hij begonnen met de onderhandelingen om te komen tot een coalitievorming. Bouterse zei niet met wie er gesproken wordt, maar deelde mee dat er "nog een paar aan boord komen".

Bouterse had zich teruggetrokken op zijn buitenverblijf te Brokobaka in Brokopondo. Hij deelde mee speciaal voor deze dankdienst naar de stad te zijn gekomen. Hij wilde de onderhandelingen niet beginnen, voordat deze dankdienst is gehouden. Bouterse merkte op dat onbevreesd de verkiezingen is ingegaan. De NDP-topman zei dat hij ervan overtuigd was dat de Almachtige met hem was. Hij bedankte de groep die elke maandag voor het land en de president heeft gebeden op het kabinet.

De NDP-voorzitter bleef stil staan bij de organisatie van de verkiezingen. Hij voerde aan dat het team dat tijdens de vorige regeringen de verkiezingen organiseerde, weer ermee belast was. "Hoewel wij weten wat je allemaal in de computer kan doen, maar wij waren onbevreesd, omdat we wisten wat er ook gebeurde, wij geleid worden door de Allerhoogste", zei Bouterse. Hij merkte op dat maximaal 700 mensen op een stembureau kunnen stemmen. Op het proces-verbaal van stembureau 10 staan 7000 en zoveel. Bij een ander stembureau, 232 van Flora, waren meer dan 6000 mensen opgebracht op het proces-verbaal. "Dan mogen we toch vragen stellen", stelde Bouterse. Hij haalde aan dat alle Surinamers nodig zijn om het land verder op te bouwen, daarom strekt hij zijn hand naar eenieder uit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May