Ere-doctoraat voor Marie Levens
02 Jun 2015, 22:22
foto
Marie Levens


Marie Levens, de ex-minister van Buitenlandse Zaken, heeft van de Vrije Universiteit van Brussel een ere doctoraat gekregen voor haar bijzondere prestatie in de afgelopen tien jaar bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Levens heeft op 25 mei afscheid genomen van deze organisatie. Bij de OAS heeft zij gestreden tegen armoede en voor toegang tot onderwijs voor eenieder. Haar bijdrage in het werk van de Vrije Universiteit Brussel in Afrika en Latijns Amerika bezorgde haar mede het ere doctoraat van deze universiteit.

Levens is een van de prominente personen uit diverse landen, die een ere doctoraat kregen om hun bijzondere verdiensten te waarderen. Ook de ex-premier van Australië, Julia Gilard en Star Trek: The Next Generation en X-Men acteur Sir Patrick Stuart kregen een ere doctoraat voor hun bijdrage aan innovatief onderwijs en wetenschap. Gilard voornamelijk voor haar bijdrage in het toegankelijk maken van onderwijs voor allen in Australië. Sir Patrick Stuart voor zijn bijdrage aan het dichter bij huis brengen van wetenschap voor de jeugd, en met name futuristic science.

Bij haar afscheid zei de eveneens vertrekkende OAS secretaris generaal Jose Miguel Insulza tegen Levens: “Uw directoraat en uw programma’s waren ongetwijfeld de beste van de afgelopen 10 jaar.” Levens kreeg meerdere awards uit verschillende landen bij haar vertrek. Zij keert eind juni naar Suriname terug en zal zich wereldwijd blijven inzetten voor kwaliteitsonderwijs.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May