Overlopen gekozen kandidaten naar NDP, reëel gevaar
02 Jun 2015, 02:12
foto


Binnen partijen (V7 en Alternatieve Combinatie/ABOP) is er veel zenuwachtigheid over gekozen kandidaten die benaderd worden door de tweede en derde lijn van de Nationale Democratische Partij (NDP). Sommige partijen geven openlijk toe dat gekozen leden benaderd zijn om over te lopen naar de NDP.

Onderling is er ook duidelijk wantrouwen. Paul Somohardjo stelde dat indien blijkt dat V7 geen meerderheid haalt op regionaal niveau, meegewerkt moet om de president en vicepresident in De Nationale Assemblee te kiezen. Somohardjo kreeg veel kritiek van V7 leiders die vinden dat het voorbarig is om deze mededeling te doen. In elk geval heeft Somohardjo niet namens de V7 gesproken, zei coördinator Chan Santokhi. Er zijn verschillende inzichten in de combinatie.

Mahinder Rathipal, hoofdbestuurslid van de VHP, heeft bevestigd dat ten minste twee VHP-kandidaten benaderd zijn door lagere regionen van de NDP. Deze kandidaten hebben dit gemeld bij de leiding van van de oranje partij. Somohardjo bevestigt dat ook zijn leden zijn benaderd. Binnen V7 is er ook gesproken over dat bij BEP-leden toenadering is gezocht.

De NDP zegt rustig te wachten op de uitslag van de verkiezing in Paramaribo. NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, heeft aangekondigd met alle partijen te zullen praten. V7 heeft nog geen uitnodiging gekregen voor een gesprek. Santokhi heeft eerder aangekondigd dat ingegaan zal worden op een uitnodiging om te praten. Dit besluit is reeds genomen in de combinatie. Uit evaluatie moet blijken of V7 zal blijven voortbestaan. De basis van de samenwerking was het behalen van de meerderheid op ressort- en districtsraadsniveau. Dit zal blijken, wanneer de uitslag van Paramaribo vastgesteld is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May