Snelheidsmeters aan de Jagernath Lachmonstraat
02 Jun 2015, 08:02
foto


Twee snelheidsmeters zullen later op de dag geïnstalleerd worden aan de Jagernath Lachmonstraat ter hoogte van het Surinaams Pedagogisch Instituut en Huize Albertine. Dit gebeurt op de middenberm. Het doel van de snelheidsindicator is het helpen reduceren van het aantal aanrijdingen, dat plaatsvindt in die omgeving.

Statistieken van het Korps Politie Suriname (KPS) tonen aan dat het overschrijden van de maximumsnelheid een van de meest voorkomende oorzaken is, die deelname aan het verkeer onveilig maakt. Bij het naderen van de snelheidsindicator worden automobilisten extra geattendeerd op hun snelheid te letten. Verwacht wordt dat dit erin zal resulteren, dat de bestuurders automatisch hun snelheid verminderen.

De Energie Bedrijven Suriname (EBS) ondersteunt dit project om het verkeer veiliger te helpen maken. Per maand vinden tussen de 1100 en 1500 aanrijdingen plaats. Ruim 80 personen gaan per jaar dood in het verkeer. Op de spoedeisende hulp worden elke maand ruim 400 mensen behandeld die betrokken waren bij een aanrijding. Per jaar worden er 122 elektriciteitsmasten van de EBS aangereden. Dat betekent dat er om de 3 dagen iemand een mast aanrijdt.
Samen met het ministerie van Justitie en Politie en de EBS is een plan voor veilig verkeer in elkaar gezet. Met dit plan wordt getracht het rijgedrag positief te beïnvloeden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May