Sipaliwini houdt woensdag openbare zitting
02 Jun 2015, 00:57
foto


Het hoofdstembureau van kiesdistrict X Sipaliwini, onder leiding van districtscommissaris Armand Jurel, houdt woensdag om 10 uur zijn openbare zitting. Het heeft iets langer geduurd om alles af te ronden omdat er een probleem was met een stembureau. Nu zijn zaken afgerond waardoor overgegaan kan worden tot het doorgeven van het stemgedrag van de kiezers in Sipaliwini.

In Sipaliwini zijn twee kandidaten gekozen, die geen lijsttrekkers zijn. Het gaat om Dinotha Vorswijk van de Alternatieve Combinatie (AC) en Rudolf Zeeman van V7. De twee NDP-kandidaten die het gehaald hebben, zijn: Erwin Linga en Aida Nading.

Op Paramaribo na zullen woensdag, alle andere hoofdstembureaus hun openbare zittingen hebben gehouden. De resultaten worden doorgestuurd naar het Centraal Hoofdstembureau. Als alles binnen is zal de verkiezing worden vastgesteld en formeel worden aangegeven wie gekozen zijn. Daarna is het de beurt aan het Onafhankelijk Kiesbureau om de verkiezingen al dan niet bindend te verklaren.

De eerste bijeenkomst van de nieuwe samenstelling van De Nationale Assemblee is gepland voor 30 juni. Deze vergadering zal geleid worden door Paul Somohardjo, die het oudste lid is in jaren. Onder zijn leiding worden de nieuwe voorzitter en vicevoorzitter gekozen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May