Hertelling van stemmen verloopt vandaag rustig
01 Jun 2015, 14:47
foto
Het hertellen van stembureaus in de Anthony Nesty Sporthal verloopt rustig. (Foto's: Fidesha Djemesi)


De tweede dag van de hertelling verloopt tot nu toe rustig. Vandaag zullen 16 stembureaus opnieuw worden geteld. In totaal worden er 38 stembureaus onder de loep genomen. 21 stembureaus worden op verzoek van de Nationale Democratische Partij (NDP) opnieuw geteld en een deel is afkomstig van het hoofdstembureau en het Onafhankelijk Kiesbureau.

Momenteel worden de resultaten van zeven stembureaus uit Rainville, Beekhuizen, Flora, Latour en Centrum verwerkt. Van ressort Rainville zijn drie stembureaus opnieuw geteld. Er zijn zeven tafels waaraan er geteld en geturfd wordt. De tussenstanden worden niet doorgegeven. Van de de eerste tien stembureaus van gisteren ook niet. Politieke partijen turven ook mee. Voorzitter Jerry Miranda heeft aangegeven dat resultaten doorgegeven zullen worden wanneer alles geteld is.

Op zondag heeft de telling van de eerste tien stembureaus onder chaotische omstandigheden plaatsgevonden. Er is flink geprotesteerd door V7 en de Alternatieve Combinatie. De hertelling is door de NDP aangevraagd. De paarse partij vindt dat er zaken verkeerd zijn gegaan. De protesten van NDP'ers werden niet overal op de stembureaus aangetekend in de processen-verbaal.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May