Regionale training Tradewinds 2015 begonnen
01 Jun 2015, 19:04
foto
Een militair uit Trinidad en Tobago tijdens de training Tradewinds 2014 op de basis in de Dominicaanse Republiek. (Foto: southcom.mil)


Dertien Caricom-landen nemen deel aan de gezamenlijke training voor maritieme veiligheid en rampenrespons Tradewinds 2015. De Verenigde Staten, Canada, Nederland, Mexico en het Verenigd Koninkrijk verzorgen de training. De eerste fase van de training is zondag in St. Kitts and Nevis gestart. Suriname doet ook mee.

Op het eiland worden tot 9 juni maritieme en landoperaties uitgevoerd. Fase 2 van de training die duurt 15 tot 24 juni, omvat zee en landoperaties met onder andere Amerikaans mariniers in Belize. Als slotfase is er een ‘Key Leader’ seminaar van 14 tot 16 juli in Miami voor de belangrijkste belanghebbenden en beleidsmakers uit de regio.

De Tradewinds trainingen ondersteunen de Caribbean Basis Security Initiative (CBSI) . Dit initiatief is een regionale partnerschap die het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is aangegaan met de regio. Tijdens fase 1 en 2 van de trainingen zijn er gezamenlijke oefeningen voor de deelnemende landen die gericht zijn op onderlinge capaciteitsopbouw. Die oefeningen moeten de regionale samenwerking op het gebied van multinationale veiligheid, humanitaire hulp en rampenrespons versterken.

“Tradewinds biedt de mogelijkheid om onze partnerships te ontwikkelen en te versterken,” zegt generaal John F. Kelly, commandant van de Amerikaanse Southern Command. “Het biedt alle deelnemers de kans om samen te werken om de regionale veiligheid te garanderen.” De Amerikaanse legerdivisie Southern Command is belast met de trainingen in de Caribische regio.

Leger en politie-eenheden uit Antigua en Barbuda, de Bahama's, Barbados, Belize, Dominica, Grenada, Guyana, Haïti, Jamaica, St. Kitts en Nevis, St. Vincent en de Grenadines, Suriname en Trinidad en Tobago doen mee. Ze zullen samen trainen met eenheden van de Verenigde Staen, Canada, Mexico, Nederland, de Dominicaanse Republiek en het Verenigd Koninkrijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May