De Ware Tijd uitgekomen in reguliere vorm
01 Jun 2015, 10:02
foto
de Ware Tijd is na bijna een week in haar normale vorm uit.


Na bijna een week is het dagblad de Ware Tijd (dWT) in zijn reguliere vorm verschenen. Het personeel heeft de acties die het een week begon opgeschort, in een poging om de tafel met de directie tot een aanvaardbare oplossing te komen. De bond heeft voor vandaag om half 1 een uitnodiging van de directie ontvangen.

De Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname had vanuit zijn verantwoordelijkheid partijen vrijdagavond voor een gesprek uitgenodigd. Om tot een oplossing te komen, heeft de raad de bond gevraagd om de acties op te schorten. Bondsvoorzitter Robby Naarendorp die het personeel bij dWT leidt, had dat verwacht. "We waren daarop voorbereid. En we zijn altijd bereid mee te werken aan een oplossing," zegt hij aan Starnieuws.

De Bemiddelingsraad gaat ervan uit dat overeenkomsten tussen partijen zelf een duurzamer karakter hebben dan wanneer die tot stand komen door bemiddeling. Partijen moeten dinsdagavond verslag uitbrengen bij de Bemiddelingsraad over de vorderingen van de onderhandelingen.

De dWT-bond en de directie zijn verwikkeld in een arbeidsconflict waarbij partijen het niet eens kunnen worden over de voorzieningen voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Het gaat voornamelijk om een procentuele loonsverhoging die de directie weigert en aanvaardbare verhogingen voor toelagen. Ook weigert de directie de overuren van het personeel te betalen.

In de geschiedenis van het dagblad is de afgelopen week een ongekende geweest. Het personeel heeft met protestborden gelopen door de binnenstad om zijn situatie kenbaar te maken aan het groter publiek. De krant is twee dagen niet uitgekomen. De derde dag van de staking is met behulp van drukkerij Fafam Publishing 'een soort' krant uitgebracht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May