Nog geen besluit V7 over opstelling kiezen president
01 Jun 2015, 08:06
foto


Binnen V7 is er nog geen eenduidige mening over of meegewerkt wordt om de president en vicepresident in De Nationale Assemblee te kiezen. V7 leiders waren er verbaasd over dat Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur zijn mening alvast kenbaar heeft gemaakt in de media. De politicus zei aan Starnieuws dat het verlies van de verkiezingen erkend moet worden. Hij vindt dat het land veel geld bespaard kan worden door de president en vicepresident in het parlement te kiezen.

Somohardjo nuanceert zijn standpunt. "Als wij hebben verloren op ressortraadsniveau, dan kunnen we liever de president en vicepresident in De Nationale Assemblee kiezen", stelt hij. Nu de hertelling nog plaatsvindt en de ressortraadsuitslagen niet bekend zijn, zegt Somohardjo daarop te wachten. De politicus haalt aan dat het het land heel wat geld zal kosten door het organiseren van de Verenigde Volksvergadering.

Chan Santokhi, coördinator van V7, zegt dat binnen V7 geen besluiten zijn genomen. Op de vergadering die zaterdag is gehouden, hebben diverse partners hun visie gegeven. Er zijn verschillende inzichten. Santokhi zegt dat voorlopig de officiële uitslag van de verkiezing wordt afgewacht. Het ligt aan de NDP om met initiatieven te komen over een coalitievorming. Binnen V7 is afgesproken dat indien er een uitnodiging komt om te praten, hierop ingegaan zal worden. V7 zal zich nationaal opstellen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May