Brunswijk: Teveel commotie over verkiezingen Paramaribo
01 Jun 2015, 00:57
foto
Ronnie Bravo, voorzitter van ABOP, verlaat de Anthony Nesty Sporthal. (Foto: Leroy Troon)


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, vindt dat onnodig veel ophef wordt gemaakt over de verkiezingen. "Ik had ook meer zetels gewild, maar ik heb mij neergelegd bij de vijf zetels die wij gekregen hebben. Onze partij is flink gegroeid", zegt Brunswijk in gesprek met Starnieuws. Hij was urenlang in de Anthony Nesty Sporthal. Waarnemers van zijn partij slaan het proces gade. In Paramaribo heeft de ABOP voorlopig een zetel.


Volgens de voorlopige telling heeft de ABOP/Alternatieve Combinatie één zetel in Paramaribo. Voorzitter Jerry Miranda van het hoofdstembureau Paramaribo vindt dat nog niemand een zetel heeft. Iedereen heeft nul zetels, want de verwerking van de stemmen vindt nog plaats. Als het goed is zal Edward Belfort namens ABOP/AC gekozen worden in Parmaribo. Het stemadvies van de partij was om op de lijstduwer, Belfort, te stemmen. Brunswijk had minstens twee zetels verwacht. Alice Amafo was lijsttrekker in Paramaribo. Als de gele partij één zetel heeft, is zij niet gekozen. Aangezien Belfort meer stemmen heeft gekregen, zal hij als gekozen worden verklaard.

"Mijn zetel in Paramaribo is in elk geval niet in gevaar. Alternatieve Combinatie kan nog een zetel krijgen, maar we kunnen onze zetel niet verliezen", zegt Brunswijk. Hij vindt wel dat het hoofdstembureau Paramaribo uitleg moet geven aan de politieke partijen. Hij vindt dat het nodeloos tijdverlies is met hertellingen. Als het nodig is moet dat goed onderbouwd gebeuren en dat moet kenbaar worden gemaakt aan de politieke partijen, stelt Brunswijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May