Telling stembureau 16 ondanks protesten hervat
31 May 2015, 16:42
foto
V7-leiders hebben overleg met ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk. (Foto's: Leroy Troon)


De telling van stembureau 16 is weer aangevangen. Voorzitter van het hoofdstembureau Paramaribo, districtscommissaris Jerry Miranda, die ongeveer een half uur geleden de telling nog had aangehouden, heeft nu fiat gegeven voor de telling. Van dit stembureau ontbrak een deel van de stembiljetten die na ongeveer een uur zoeken in een niet verzegelde doos en in een niet verzegelde pakket is gevonden.

Er zijn heel veel protesten van de V7-vertegenwoordigers en ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk op het verloop van de hertelling. V7-coördinator Chan Santokhi die met alle andere V7-leiders in de Anthony Nesty Sporthal is, zegt aan Starnieuws dat er zwaar wordt gemanipuleerd. "De wijze waarop het nu eraan toe gaan is alles behalve transparant. Dit alles wijst erop dat er duidelijk is gemanipuleerd bij de verkiezingen."

Na grimmige rapportages van de vertegenwoordigers van V7 is Santokhi zelf naar het hoofdstembureau Paramaribo gereden. Het wordt er steeds drukker en de bezorgdheid neemt toe. Er is een overleg moment geweest tussen ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk en de V7-leiders. Ook Brunswijk zegt dat hij wordt afgesnauwd als hij vragen stelt en dat niemand van de leidinggevenden behoorlijk luistert.

Juristen van V7 zijn drukdoende na te gaan welke stappen moeten worden ondernomen. "We geloven niet meer in de hertelling," zegt Santokhi. Hij vindt dat er nu geen sprake is van een onafhankelijke telling. De NDP is te indringend bezig om van een onafhankelijke hertelling te spreken, zegt hij. Er wordt geen antwoord gegeven op vragen van de protesterenden en wordt iedereen afgesnauwd. Duidelijk is dat niet alleen V7 zeer ontevreden is maar ook de Alternatieve Combinatie van Brunswijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May