Stembiljetten in nauwelijks verzegelde dozen
31 May 2015, 13:18
foto
In de kartonnen dozen zit ook materiaal van de stembureaus die worden herteld. (Foto's: Leroy Troon)


Dozen op de verzegelde stemkisten in de Anthony Nesty Sporthal leiden tot veel vragen bij verschillende personen. De hertelling van 21 stembureaus op het hoofdstembureau Paramaribo in de Anthony Nesty Sporthal kan maar niet beginnen. De hertelling was gepland voor 12.00 uur.

In de dozen die slecht verzegeld zijn, zit ook materiaal van de verschillende stembureaus. Paul Somohardjo, één van de V7-leiders, zegt dat hij een onbehaaglijk gevoel krijgt hierover. “Gisteravond waren die dozen niet hier. Hoe komen ze hier, de dozen zijn gewoon geplakt met plakband. Stembiljetten horen in een stembus,” zegt hij aan Starnieuws.

Voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos, wordt overstelpt met vragen van vertegenwoordigers van V7 die aanwezig zijn in de sporthal. “Wat ik ze probeer aan te tonen is, don’t jump into conclusions . Wat ik probeer te voorkomen is dat de mensen opschuif maken om niets.” Ze heeft geen goed woord over voor het stembureau-personeel. “Ze weten niet eens hoe ze die dozen moeten verzegelen. Hier en daar is er een druppeltje lak. “ Ze zegt dat wat ze daar ziet, zal bespreken met het hoofdstembureau zelf.

Silos wijst erop dat de dozen waarschijnlijk gewoon gesmeten zijn op een truck om vervolgens de sporthal te bereiken. “Ik weet niet hoe het zo komt, de dozen springen zo open. Dit hoeft echter niet te betekenen dat er is gerommeld. Ik heb vooralsnog geen reden om te geloven dat er is gerommeld,” benadrukt ze. Ze zegt dat ze als OKB-voorzitter niet aan zet is. “Ik kijk hoe het hoofdstembureau ermee omgaat en ik wil niet voor mijn beurt praten.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May