Drugsverdachte bekent ‘per ongeluk’ het feit
31 May 2015, 08:04
foto


V.P. heeft zijn leugens niet verder kunnen gebruiken. De verdachte bleef ontkennen dat hij iets afwist van 30 marihuanaplantjes van 45 centimeter en een plantje van 90 centimeter. Hij hield voet bij stuk dat hij deze niet geplant had en dat hij niet eens wist dat het om marihuanaplantjes ging. Officier van justitie, Reshmi rathipal, ontmaskerde hem. Zij herinnerde hem eraan dat hij verklaard had bij het Parket dat hij marihuanazaden gegooid had, na gebruik van de drugs. V.P. trapte erin en zei: “Dat klopt als een bus”.

Binnen enkele seconden realiseerde de verdachte dat hij zijn mond voorbij had gesproken en corrigeerde zich door te stellen dat hij wist dat het om marihuanaplantjes ging. Maar, die waren voor eigen gebruik bestemd. Hij beweerde jarenlang marihuanagebruiker te zijn.

Rechter Marie Mettendaf merkte op dat de politie een melding kreeg dat iemand marihuanaplantjes had geplant. Er zijn marihuanaplantjes aangetroffen op het erf waar de man woonde. Ook is 5.5 gram gedroogde marihuana aangetroffen. Buurtbewoners ervaren de verdachte als een behulpzame en rustige man. Rathipal eiste tegen V.P. twaalf maanden celstraf en een geldboete van SRD 1000, subsidiair drie maanden. De rechter hield rekening met de verdachte dat hij de eerste keer in aanraking is gekomen met de justitie. Ze gaf hem een celstraf van tien maanden, waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij kreeg een proeftijd van drie jaar en een boete van SRD 250 of twee maanden hechtenis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May